joi, 28 februarie 2008

Cer autonomie fata de prosti

Nu suport prostul harnic.
Mai nou, nu mai suport sa urasc. Sunt satul! Vreau sa traiesc frumos. Dar nu sunt lasat.
Si asta urasc. Am ajuns sa urasc sa urasc.
Si pentru asta este vinovat doar prostul harnic.
Acela de care ma lovesc de cand ies din casa, atunci cand ii gasesc biletul scris analfabet pe-o  intreaga coala A4 lipit pe parbrizul masinii mele, bilet prin care ma ameninta daca mai parchez pe locul lui imi taie cauciucul, imi sparge parbrizul si imi rupe oglinzile. Locul lui care e PUBLIC. Locul lui care nu e inchiriat, nu e cumparat ci pur si simplu... e al lui.
Prostul care este "harnic" si goneste pe linia de tramvai in vreme ce noi stam la coada la semafor. Si cum asta nu ar fi de ajuns, evident ca va vira la dreapta de pe banda 3 urmand ca la prima intersectie sa vireze la stanga de pe banda 1.
Urasc prostul care se incordeaza la semafor storcand jalnice zbierete din maruntelul lui tico pentru a porni primul in vreme ce nimeni nu schiteaza nici un gest de a intra in competie cu el. Mugetul plapandei masinute ce-aduce a vaicarit ii acopera frustrarea si ii alimenteaza convingerea ca "doar EL este ACELA".
Acelasi prost il intalnesc in fel de fel de masini: de lux, modeste, banale, lustruite, impopotonate, ruginite. Arogant, tupeist, agresiv, imputit...
Prostia e la fel. Difera ambalajul.
Prostul care se incapataneaza sa evolueze. Prostul care e atat de ocupat cu propria-i harnicie incat nu intelege decat agoniseala aurului de pe propriul hoit impodobit cu zdrente Armani sau Versace.
Urasc prostul care intelege prin civilizatie scopul de a fi primul indiferent cum. Muscand, calcand in picioare, scuipand pe toti din jur.
Urasc prostul care e atat de harnic incat isi arunca sticla de bautura pe burlanul ghenei de la ultimul etaj la 4 dimineata fara sa-i pese ca ceilalti dorm.
Nu mai suport harnicia prostului care se materializeaza prin a-ti fura bicicleta sau scuterul din fata scarii. Oglinzile de la masina, telefonul din buzunar sau rucsacul din spate.
Urasc harnicul prost care schimba bordurile si lasa gropi in strada. Prostul care e atat de sarguincios incat se straduieste sa te amendeze doar pentru ca nu-i place de fata ta si pentru ca legea ii da putere.
Urasc prostul care e platit de mine, dar cu toate astea ma ignora cand sunt la ghiseu in fata lui. Prostul angajat la stat care ma cearta, tipa, ma jigneste profitand de faptul ca legea ii permite sa depind de semnatura lui.
Prostul care e atat de harnic incat acum e mare dealer si imi vinde pe o gramada de bani porcarii si asta doar pentru ca eu nu am optiune.
Prostul care a mimat o facultate si imi cere spaga sa ma vindece sau sa ma reprezinte legal.
Prostul care are diploma si se faleste cu ea. Prostul care-si foloseste functia ca pe un al treilea nume si e atat de incantat de el incat pana si pe crucea de la cimitir isi scrie "Inginer Prostuleanu Harnicescu"
Prostul care a fost atat de harnic incat acum e mare politician si isi permite sa faca legi dupa cum il taie pe el capul fara sa-l doara nici la 1000 de km de cur de  noi.
Prostul care imi ia banii cu japca pe taxe si impozite mai rau ca in feudalism.
Urasc prostul care e atat de harnic incat iese din casa si-l  voteaza pe prostul de mai sus.
URASC PROSTUL HARNIC!
... pentru moment am fost tentat sa repet eternul "urasc tara asta". Dar mi-am revenit repede.
Din pacate in tara asta prostia e majoritara si mai e si la putere de-o vesnicie.
Asta e motivul pentru care ma situez in minoritate si impreuna cu cei asemeni mie
CER AUTONOMIE FATA DE PROSTI!

3 comentarii:

Anonim spunea...

man, cred ca noi suntem prosti... ca-i lasam.

..si eu sunt satul sa ma deranjeze astia si sa ma plang... incerc sa nu le mai dau satisfactie. Imi vad de lucrurile mele "sfinte", iar daca vreodata am posibilitatea, ii voi incurca pe tembeli.

...in rest, numa' de bine!

Anonim spunea...

M-a intrebat cineva pe cat mi-as vinde tzara pe e-bay. Stii ce i-am raspuns?
As da-o pe gratis. Ca sa scap de taxe si datorii. Pe prosti i-as pastra. Sunt utili. La munca de jos. Sa inteleaga de unde se pleaca daca n-ai tata "cu valoare".

Doru Oprişan spunea...

Pacat ca americanii nu se vor grabi sa sprijine autonomia asta. Sunt prea ocupati cu Kosovo...